Atacurile informatice fac din ce in ce mai multe ravagii in sistemele informatice publice si private din UE, sustine Comisia Europeana, iar problema de securitate care risca cel mai mult sa se agraveze in urmatorii trei ani este criminalitatea informatica, arata un sondaj Eurobarometru facut public vineri. 1075 de romani, atat din mediul urban cat si rural, au participat la acest sondaj, iar dintre acestia 42% au indicat criminalitatea cibernetica drept provocarea de securitate care va creste pe termen mediu, mult mai amenintatoare fiind vazute dezastrele naturale si provocate de om (48%) sau terorismul (46%).
Conform unui sondaj Eurobarometru publicat vineri de Comisia Europeana, patru din zece cetateni europeni considera ca UE are nevoie de instrumente mai bune pentru combaterea criminalitatii organizate, a terorismului si a extremismului. Multi europeni cred, de asemenea, ca amenintarile se vor intensifica in urmatorii trei ani si considera ca problema de securitate care risca cel mai mult sa se agraveze este criminalitatea informatica (63% la nivelul UE).
Coruptia, saracia si criza economica, considerate cele mai importante provocari la adresa securitatii romanilor in acest moment
In Romania, 42% dintre respondenti considera criminalitatea informatica drept provocarea ce va creste cel mai mult in urmatorii trei ani la adresa securitatii interne a UE. Datele CE arata ca sondajul in Romania s-a realizat in perioada 4-15 iunie anul acesta, prin intermediul a 1075 de interviuri directe, atat in mediul urban cat si rural.
In opinia respondentilor romani, dezastrele naturale si provocate de om (pentru 48% dintre acestia) sau terorismul (pentru 46% din respondenti) sunt provocarile la adresa securitatii care vor creste cel mai mult in urmatorii trei ani.
Care sunt cele mai importante provocari la adresa sigurantei r