Spre deosebire de mulţi politicieni contemporani, Angelei Merkel nu îi place să îşi pună pe tapet viaţa privată. Ceea ce se ştie despre ea este că îi place să gătească prăjitura cu prune, să-şi facă singură cumpărăturile, că ascultă cu plăcere concerte de Wagner şi uneori face căţărări pe munte cu cel de-al doilea soţ al ei, scrie Daily Mail.
Dar, pe lângă toate acestea, Merkel ne dezvăluie foarte puţin despre ea în interviuri. O explicaţie poate fi faptul că refuză să vorbească despre ea din cauză că încă de mică a muncit deosebit de mult pentru a-şi atinge ţelurile. Convingerile şi determinarea sunt calităţile care au făcut-o să depăşească un trecut dificil într-o ţară sub dictatură pentru a deveni una din persoanele dominante din Europa şi una dintre femeile cele mai puternice din lume.
Una dintre anecdotele pe care îi place să le spună cu plăcere atunci când acordă interviuri este faptul că în urmă cu 22 de ani şi-a depus candidatura pentru un post la biroul de presă al Guvernului german, dar nu l-a obţinut pentru că, în urma examinării medicale, s-a dovedit că are tensiunea prea mare şi atunci s-a considerat că această slujbă ar putea fi prea stresantă pentru ea.
Atunci, s-a hotărât să devină politician şi a fost aleasă în parlamentul Germaniei reunificate, puţin mai târziu în acelaşi an. A fost începutul unei cariere fulminante, Angela Merkel ajungând, zece ani mai târziu să fie liderul partidului său şi, după alţi cinci ani, a ajuns să-şi conducă naţiunea.
„Trebuie să am grijă cu tensiunea", a spus Merkel la un interviu televizat în urmă cu o lună, glumind pe seama acestei poveşti. „De atunci, am primit cele mai bune îngrijiri medicale", a mai spus ea.
Pentru toate lucrurile pe care a reuşit să le obţină până acum, Merkel ştie că va rămâne în istorie pentru modul în care va reuşi să facă faţă crizei zonei euro. Şi astfel, toată lu