Cagri Duygu (21 de ani) este un arbitru de origine turcă, venit să studieze în România, la Piteşti. Chiar dacă nu ştie limba română, el a fost cooptat în brigăzile de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Argeş, unde va conduce partide din Liga a IV-a şi a V-a. Turcul a devenit primul stranier din arbitrajul românesc. Cagri Duygu (21 de ani) este un arbitru de origine turcă, venit să studieze în România, la Piteşti. Chiar dacă nu ştie limba română, el a fost cooptat în brigăzile de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Argeş, unde va conduce partide din Liga a IV-a şi a V-a. Turcul a devenit primul stranier din arbitrajul românesc.
Cagri este născut la Izmir şi, din 2008, înainte de a veni în România pentru a se înscrie ca student în anul III la Universitatea din Piteşti, la Facultatea de Relaţii Internaţionale, conducea meciuri din Liga a IV-a din “Ţara Semilunii”.
Ajuns în România, el a primit aprobările necesare de la CCA şi de la Comisia de Arbitraj din Turcia şi a fost “adoptat” de AJF Argeş.
Cum turcul nu vorbeşte decât limba natală şi engleza, iar responsabilii judeţeni şi arbitrii argeşeni se descurcă în română şi în puţină engleză, la şedinţele tehnice de dinainte de meciuri se ivesc probleme. Însă acestea se reglementează când se iese pe teren. “În timpul meciului nu prea ai ce să vorbeşti. Fanionul e fanion, fluierul e fluier, limbajul îl ştim toţi. Cagri nu arbitrează rău”, a spus centralul Ştefan Toboşaru, colegul de brigadă al lui Cagri, pentru curier.ro.
Turcul Cagri Duygu a debutat ca tuşier la meciul AS Valea Ursului - Unirea Costeşti, din optimile Cupei României, faza pe judeţ, prima echipă calificându- se în faza superioară a competiţiei, în urma penalty-urilor, scor 5-4. “Sunt arbitru din 2008, iar în Turcia oficiez la meciuri din Liga a IV-a. Acasă sunt central, dar aici am fost delegat ca tuşier. La noi aveam un barem de ec