Prima hartă care arată ce locuri aleg oamenii străzii din Paris pentru a se adăposti a fost realizată de Atelierul Parizian de Uranism (Apur). Pornind de la cifrele referendumului de anul trecut, s-a stabilit că cei 5.000 de vagabonzi preferă, în special, zonele nordice şi de est ale capitalei Franţei. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
În zona de nord s-a găsit şi cel mai mare număr de români care trăiesc pe străzi, în timp ce, în partea de sud a oraşului s-au descoperit cei mai mulţi copii care se refugiază în canale.
Situaţia generală arată că numărul persoanelor care nu au o locuinţă şi care locuiesc pe străzile din Paris este în creştere. Numărul femeilor este mult mai mare decât cel al bărbaţilor, iar fenomenul se accentuează de la an la an, mai spun cei de la Apur.
Studiul este o premieră pentru capitala Franţei, iar harta a fost întocmită pe baza informaţiilor primite de la poliţie şi de la asistenţii sociali. S-a evidenţiat că din numărul total al oamenilor străzii din Paris, jumătate sunt cetăţeni francezi, jumătate fiind străini.
În nordul Parisului, preferat de români
În cel de-al X-lea arondisment (împărţire administrativ-teritorială a Parisului, similară cu sectoarele din Bucureşti), cea mai mare concentraţie de persoane care locuiesc pe străzi este de-a lungul canalului Saint Martin. Este vorba, în special, despre cetăţeni afgani. În zona La Chapelle se reunesc, în special, africanii (din Eritreea, Somalia, ori Sudan), fiind număraţi aproximativ 60 de persoane. Românii au preferat Porte de Pantin. Tabăra a fost înlăturată de autorităţi, dar realizatorii studiului analizat de “Le Figaro", consideră că este posibil ca aceştia să reapară în zonă.
De departe, ce mai mare concentraţie de oameni ai străzii s-a evidenţiat în jurul gării de Nord şi de Est.
Autorităţile din Paris se mai plân