Trei dintre revoluționarii care protestează împotriva legii prin care se suspendă indemnizațiile pentru 2012 au fost nevoiți să renunțe la gestul extrem din cauza gravelor probleme de sănătate.
UPDATE, ora 15.30
În urmă cu zece minute, ambulanța a fost solicitată din nou la sediul Asociației ALTAR. Ramona Seștiu, aflată și ea în greva foamei de șase zile, a fost transportată la Spitalul Județean, având glicemia foarte ridicată. Seșiu are 33 de ani și este fiică de erou martir.
Nicușor Jurj, unul din revoluționarii care au intrat în greva foamei în urmă cu șase zile, a fost luat cu salvarea în această dimineață, de la sediul Asociației ALTAR, iar medicii spun că starea lui de sănătate nu este deloc bună. Jurj a fost convins cu greu de colegii săi să renunțe la protest și să fie internat la Spitalul Județean.
“El are probleme cu ficatul. Nu am știu acest lucru. Medicii au spus că trebuie internat de urgență. Are hepatita de tip C. L-am rugat să iasă din grevă, dar nu a vrut. Până la urmă nu a mai avut de ales, pentru că viața îi este pusă în pericol”, a declarat Ioan Cin, președintele Asociației Forumul Revoluționarilor.
"Au fost aruncați la coșul de gunoi a istoriei”
Liviu Cheța, un alt protestatar a fost internat acum două zile la spital, cu probleme grave de sănătate, iar un al trelea revoluționar a fost nevoit să iasă din greva foamei după ce a fost ținut 24 de ore la spital.
“Cei care ies din greva foamei sunt imediat înlocuiți de alții. Sunt 20 de revoluționari care vor să participe la acest protest extrem. Dar am decis că nu pot să fie mai mulți de opt, pentru că nu avem suficient loc la sediul ALTAR. Oamenii sunt foarte supărați. Nu se luptă neaparat pentru indemnizație, ci pentru nedreptatea care li se face. Au fost aruncați la coșul de gunoi a istoriei”, a mai spus Ioan Cin.