După un traumatism cranio-cerebral grav, suferit pe 4 septembrie 2010, când un membru al unei grupări infracţionale l-a lovit în cap, Codruţ Oprea, la numai 25 de ani, se află în stare vegetativă la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Agent la Serviciul Investigaţii Criminale al IPJ Dâmboviţa, Codruţ a suferit două intrevenţii chirurgicale de mare risc, la Spitalul Floreasca. Una pentru îndepărtarea hematomului de la nivelul creierului şi una pentru o decompresie craniană (n.r. - reducerea presiunii intracraniene).
Ulterior, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, poliţistul a fost transportat într-o clinică de neurochirurgie din Viena. Starea lui de sănătate părea că se îmbunătăţeşte, iar medicii chiar dădeau speranţe de mai bine familiei. După o lungă perioadă de spitalizare în Austria, la finele lunii martie a anului în curs, el a fost transferat la Spitalul Militar din Capitală, şi ulterior, din nou la Secţia de Terapia Intensivă de la Floreasca.
Din păcate, în ciuda tuturor intervenţiilor şi tratamentelor aplicate de specialiştii români şi austrieci, tânărul nu-şi revine din comă. Lucru care i-a determinat pe medici să-l decupleze de la aparatele care l-au ţinut în viaţă mai mult de un an. "Codruţ Oprea se află în stare vegetativă persistentă, dar nu mai este cuplat la aparate, pentru că funcţia cardio-respiratorie îi permite să supravieţuiască şi fără ele. Respiră singur, îi bate inima, doar că nu este conştient şi nu poate comunica", a declarat, pentru CANCAN, dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca. Potrivit medicilor, poliţistul mai este conectat la aparate doar periodic, atunci când face infecţii care-i pun viaţa în pericol.
După un traumatism cranio-cerebral grav, suferit pe 4 septembrie 2010, când un membru al unei grupări infracţionale l-a lovit în cap, Codruţ Oprea, la numai 25 de ani, se află în sta