Potrivit legislaţiei americane, pizza e o legumă. Se vede din ce în ce mai clar că Orwell a bătut câmpii cu naivitate, iar Eugen Ionescu ar trebui predat deja la grădiniţă.
Nu ne enervăm şi punem întrebarea: de ce e pizza o legumă, stimaţi telespectatori? E simplu, conţine două linguri de ketchup, iar acesta, principial vorbind, s-ar face din legume. Nu neapărat din roşii, în ultima vreme. Procentul de legume decide, nu ştiinţa naturii. A fost o vreme în care s-a pus problema ca diverse chestii din alimentaţia şcolară să fie declarate legume doar dacă ar fi conţinut o jumătate de ceaşcă de pastă de roşii. Ar fi fost, desigur, un abuz. Ce e prea mult, strică. Două linguri sunt suficiente pentru a fi legumă. Aproape în acelaşi timp cu această probă de rătăcire logică gravă, fraţii noştri din Uniunea Europeană au rupt şi ei lanţul. Le-au interzis producătorilor de apă îmbuteliată să mai afirme în discursuri publicitare că apa ar preveni deshidratarea.
Legea va intra în vigoare din decembrie în Marea Britanie, pentru început. Cei care sunt obraznici şi induc în eroare populaţia însetată de adevăr ştiinţific, pot primi pedepse de până la doi ani de închisoare, în cazul în care fac legătura între apă şi hidratare. Sigur că acest cuvânt pare să aibă legătură cu apa, dar ea e doar una de formă. Contează sărurile, mineralele. Probabil că au şi fost multe cazuri de cetăţeni europeni care s-au deshidratat chiar de la apă, aşa că cineva trebuia să pună piciorul în prag şi să lase ştiinţa să le spună oamenilor că nu e suficient să consume apă, ar mai putea să bea şi Gatorade, de exemplu. Asta, sigur, în cazul în care sunt de modă veche şi încă se mai hidratează cu lichide, cum încă fac unele persoane înapoiate cultural.
Sigur că dacă citeşti definiţia deshidratării, înţelegi că nu e vorba numai despre apă. În acelaşi timp, pare ciudat că după câ