UDMR susține că are cel puțin trei senatori cu vizibilitate și suficientă experianță care să poată face față provocării exercitării atribuțiilor de președinte al Senatului: înafară de Marko Bela, actual vicepremier, și de vocalul senator Gyorgy Frunda, potrivit pentru șefia camerei superioare este perceput de colegi și fostul ministru al Sănătății, Cseke Attila. Numele ar putea fi folosite în discuțiile din cadrul coaliției care vor avea loc pe tema găsirii unui consens cu privire la candidatul comun pentru șefia Senatului. Conform unor surse udemeriste, liderii formațiunii nu sunt interesați de obținerea vreunei funcții în plus în Biroul Permanent al acestui for, sau de celeritatea unor legi, ci, mai degrabă, de eventualele rectificări la bugetul de stat pe 2012. Sursa: Adrian Scutariu
Update 20:01: "În niciun caz nu discutăm candidatura unui reprezentant al UDMR pentru a doua funcţie în stat. Nu suntem de acord ca a doua funcţie în stat să fie dată UDMR. Ar trebui să fie la PDL. Nu spun că ar fi nepotrivit sau că nu ar exista persoane competente, dar nu cred că.... ar trebui ca PDL să cedeze funcţia de preşedinte al Senatului. Din diverse motive: e primul partid în coaliţie. Sunt discuţii pe subiect, dar nu legate de susţinerea unui candidat de la UDMR", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, astăzi, la Realitatea TV, referindu-se la pretenţiile formulate de liderii Uniunii la şefia acestei camere legislative.
Coaliția de guvernare va discuta, luni dimineață problema susținerii unui candidat comun pentru președinția Senatului, post vacantat după revocarea senatorului Mircea Geoană. Liderii UDMR au anunțat, deja, în mod public, că au luat în calcul posibilitatea susținerii unui candidat propriu pentru această funcție.
Neoficial, udemeriștii fac ceea ce se pricep ei mai bine: își vând scump voturile atunci când PDL caută