Un grup de studenţi a ocupat de joi un amfiteatru din Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti. Situaţia este confuză şi, cu toate că ieri a apărut un set de revendicări, întrebarea este cine şi ce vrea să obţină? Primul politician care s-a repezit să scoată ceva profit electoral a fost Petre Roman.
Petre Roman a sosit sâmbătă seara în mijlocul dezbaterii organizate de protestatarii de la Facultatea de Istorie, aflaţi la a treia noapte de veghe în amfiteatrul Vasile Pârvan. Roman le-a spus celor prezenţi că a fost chemat chiar de studenţi. Nimeni nu a reuşit însă să identifice cine anume l-a chemat pe fostul premier. Oana Dan, una dintre participantele la dezbateri, a declarat, pentru realitatea.net, că Roman a ascultat discuţia studenţilor o scurtă vreme, după care a luat cuvântul şi a continuat să vorbească timp de un sfert de oră.
Roman a spus că nu a venit în calitate de politician, ci de profesor. El a vorbit totuşi despre politicile sale privind educaţia. A avut şi sfaturi pentru protestatari: să fie mai vizibili, să aibă un mesaj clar.
În final, câţiva dintre participanţii la dezbateri, nemulţumiţi de prezenţa lui Roman, s-au ridicat şi au plecat. A plecat ulterior şi Roman, după ce i s-a spus: “Domnule Petre Roman, vă mulţumim, dar începem să dezbatem viitoare acţiuni de nesupunere civică şi nu am dori să fiţi de faţă”.
Sâmbătă la ora 23.00, în amfiteatru erau în jur de 80 de persoane, printre care profesori de la SNSPA, studenţi la Istorie, dar şi de la Medicină şi Politehnică. “În noaptea aceasta rămânem aici, vom vedea ce urmează să facem mâine, aici toate deciziile se iau prin vot”, a spus, potrivit realitatea.net, Oana Dan.
CE VOR PROTESTATARII DE LA FACULTATEA DE ISTORIE. Revendicari:
Educatia trebuie sa reprezinte principala prioritate a statului. Cerem respectarea Pactului National pentru Educatie, unde se spe