Andrei Tinu a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în cel mult două ore de la muşcătura suferită la mână, spun medicii. Aici, i-a fost administrat imediat serul antiviperin şi părea a fi în afara oricărui pericol. Peste noapte însă, starea lui de sănătate s-a agravat, Andrei suferind un hematom la mână care s-a extins către braţ, în doar câteva ore. Pentru că mâna şi antebraţul i s-au umflat foarte mult, în jurul orei 22:00, el a fost dus în sală şi operat de o echipă de specialişti în chirurgie plastică. Intervenţia a constat în extirparea tumorii provocate de hemoragie şi comprimarea volumului sângelui către antebraţ.
„Muşcătura de viperă poate fi mortală. Depinde de doza de venin care pătrunde în organism, de rapiditatea cu care se administrează serul antiviperinic şi de zona lezată. Bine că nu a fost muşcat în zona capului, că ar fi fost mult mai grav. Totuşi, problemele sale sunt serioase având în vedere că a necesitat tratament de urgenţă, inclusiv o intervenţie chirurgicală. Din fericire, a trecut cu bine de operaţia de azi-noapte, dar necesită în continuare terapie intensivă şi o monitorizare atentă. Nu au trecut nici măcar 24 de ore de la muşcătură, e prea devreme pentru a spune cu exactitate ce se va întâmpla. Oricum, din corpul lui nu a fost scos tot veninul pentru c acest lucru nu este posibil deocamdată. Eliminarea întregii doze de venin se va face treptat, după o perioadă lungă de timp care se poate întinde pe mai multe luni. Organismul ajutat de serul antiviperinic administrat şi terapia intensivă aplicată va ajuta la eliminarea veninului", a declarat pentru CANCAN, prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică.
Andrei Tinu este în continuare internat la Secţia de Terapie Intensivă, iar medicii nu exclud apariţia unor complicaţii. „Nu cunosc cazul lui cu detalii ca să mă refer strict la el. Dar, în astfel de