Câteva zeci de candidaţi care au susţinut concursul de rezidenţiat protestează de câteva zile în Capitală, cerând suplimentarea locurilor, Ministerul Sănătăţii anunţând că orice discuţie pe această temă poate fi abordată după finalizarea repartiţiei pe posturi, care are loc marţi.
Tinerii au venit începând de joi la Ministerul Sănătăţii şi de fiecare dată au avut discuţii cu preşedintele Comisiei de rezidenţiat, Adrian Streinu-Cercel. Mai mult, vineri, 60 dintre protestatari au depus un memoriu la Ministerul Sănătăţii, a declarat, luni, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.
Preşedintele Comisiei de rezidenţiat a promis că va analiza memoriul lăsat de concurenţii la rezidenţiatul din 20 noiembrie care nu au promovat testul sau care nu au obţinut un loc.
Oana Grigore a precizat că rezidenţiatul poate fi declarat închis după ce şi ultimul candidat a fost repartizat, acţiune care se va finaliza marţi. Ministerul Sănătăţii a informat permanent candidaţii la concursul de rezidenţiat că "ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu din respectiva universitate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu".
Pentru rezidenţiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare post. Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu pot fi alese de alţi candidaţi la concursul de rezidenţiat din 20 noiembrie.
Concursul din acest an a fost organizat pentru prima dată descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, fiind înscrişi 5.025 de candidaţi pe 3.810 locuri şi posturi.
În Bucureşti au fost înscrişi 1.173 de candidaţi, în