Ai auzit vreodată cuvintele dermonutriţie şi nutricosmetică? Ele definesc relaţia atât de strânsă dintre alimentaţie şi aspectul pielii. Anumite alimente sunt acuzate de toate relele, iar altele îţi sunt prezentate drept suma tuturor beneficiilor.
Astfel, ciocolata şi prăjelile se fac vinovate pentru apariţia coşurilor, în timp ce peştele gras îţi garantează o piele suplă, iar morcovii îţi fac tenul de catifea.
Dar cât de adevărate sunt toate astea? În ce măsură ceea ce mâncăm influenţează calitatea pielii? Realitatea e că există prea multe ipoteze şi prea puţine certitudini.
Vitaminele şi oligoelementele sunt necesare
În primul rând, pielea are nevoie de anumite vitamine şi de oligoelemente pe care doar o alimentaţie echilibrată i le poate oferi. Circulaţia sângelui face ca toate substanţele hrănitoare să ajungă în epidermă. Acestea, pe lângă antioxidanţi, sunt indispensabile. Iar acizii graşi esenţiali sunt vitali: ei ajută la hidratarea epidermei.
În ultima vreme, apar tot mai multe studii care încearcă să demonstreze rolul alimentaţiei în ameliorarea sau în agravarea problemelor pielii.
Avantaje imediate din omega 3
E clar: regimul alimentar influenţează, într-o anumită măsură, calitatea pielii. E dovedit că acizii graşi din peşte, Omega 3, hrănesc în profunzime pielea, oferindu-i supleţea de care are nevoie.
Ridurile vor apărea mai greu, iar dermatitele nu‑ţi dau bătăi de cap, dacă faci loc peştelui gras în meniul tău. În plus, se ştie că acest aliment nu îngraşă!
Profită de avantajele ascunse în Omega 3, indiferent de vârsta pe care o ai. Specialiştii, nutriţionişti şi dermatologi deopotrivă, recomandă acizii graşi pentru sănătatea oricărui membru al familiei, de la cei mici, până la bătrâni.
Dacă vrei o piele elastică şi în toiul iernii, asigură-te că vei consuma peşte cel puţin o dată pe săptămână!