Astfel, Primăria va subvenţiona 45% din valoarea facturii în cazul în care venitul mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 786 şi 840 de lei. Până acum, se subvenţiona 40% din valoarea facturii.
În situaţia persoanelor care au venitul pe membru de familie cuprins între 840 şi 900 de lei, primăria plăteşte 40% din valoarea facturii. Până acum, se acorda o subvenţie de 30%. Primăria acordă o subvenţie de 35% din valoarea facturii constănţenilor care au un venit cuprins între 900 şi 1.100 de lei. Anterior, ajutorul era de 25% din valoarea facturii. O ultimă categorie care va primi subvenţie este formată din constănţenii care au un venit pe membru de familie cuprins între 1.100 de lei şi 1.300 de lei. Aceştia vor primi o subvenţie de 30%. Anterior acestei hotărâri de consiliu local, ei primeau un ajutor în cuantum de 20% din valoarea facturii.
Până în prezent, la Primăria Constanţa s-au depus doar 26.000 de cereri. Este vorba de constănţenii cu venituri mici care se încălzesc în sistem centralizat. În total, RADET Constanţa are 58.000 de clienţi. Doar 4.000 de persoane care se încălţesc cu lemne au depus solicitări pentru acordarea de ajutoare.
„Noi ne-am gândit că mai sunt cazuri de persoane cu venituri reduse, care însă nu îndeplinesc condiţiile impuse de guvernul Boc: adică mai au bani la CEC sau deţin o casă pe la ţară şi astfel nu îndeplinesc astfel acele criterii. Aşa că vreau ca din banii rămaşi după ce plătim primele cereri de subvenţie să vedem câţi bani ne rămân – cred că este vorba de vreo 100 de milioane de lei – şi să subvenţionăm şi aceste persoane“, a spus Radu Mazăre, primarul Constanţei.
Singurul amendament care s-a propus şi a fost votat de consilierii locali a fost acela ca persoanele care deţin două construcţii pe raza oraşului Constanţa să nu beneficieze de aceste ajutoare.