O caracatiţă a fost filmată în momentul în care a ieşit din apă şi a început să se plimbe pe uscat de către un grup de persoane care vizitau rezervaţia marină Fitzgerald, aflată la circa 32 de kilometri de oraşul San Francisco, informează Daily Mail.
Această specie de caracatiţă, de culoare roşiatică, este des întâlnită de-a lungul coastei de vest a Statelor Unite ale Americii. Cefalopodele de acest tip sunt, în mod normal, creaturi foarte retrase, motiv pentru care cercetătorii nu au aflat, de-a lungul timpului, foarte multe detalii despre comportamentul lor.
Caracatiţa din imagini, iese la mal, stă pe uscat circa două minute, perioadă în care se mişcă cu ajutorul tentaculelor printre alge aduse de maree, apoi elimină o jumătate de crab nedigerat şi se întoarce din nou în ocean.
Alexa Warburton, cercetător în cadrul colegiului Middlebury, spune că un astfel de comportament a apărut, în trecut, şi la mai multe dintre cefalopodele pe care le-a studiat.
"Caracatiţele aflate în captivitate ies foarte frecvent din acvariile lor", conform publicaţiei Orion Magazine, specializată în materiale cu privire la problemele mediului înconjurător.
"Aflate în mişcare, ele au fost descoperite pe covoare, de-a lungul rafturilor bibliotecilor, în ceainice sau în interiorul altor acvarii unde se aflau diferiţi peşti cu care se hrăneau", scriu cei de la Orion Magazine.
În mod obişnuit, cefalopodele din aceeaşi specie cu cea surprinsă în imagini de către vizitatorii rezervaţiei marine, cântăresc circa 100 - 150 de grame, atunci când ajung la maturitate, iar lungimea tentaculelor lor ajunge la 30 - 40 de centimetri.
O caracatiţă a fost filmată în momentul în care a ieşit din apă şi a început să se plimbe pe uscat de către un grup de persoane care vizitau rezervaţia marină Fitzgerald, aflată la circa 32 de kilometri de oraşul San Francisco, inf