Câte doi ani vechime pentru fiecare an de lucru pentru cadrele MAI, MApN şi serviciile secrete s-au acordat la recalcularea pensiilor.
Reforma sistemului de pensii a majorat cele 159.000 de pensii speciale ale poliţiştilor, militarilor şi lucrătorilor din serviciile secrete în loc să le reducă, aşa cum şi-a asumat Guvernul, a scris, în urmă cu două săptămâni Ziarul Financiar. Consiliul Fiscal a arătat o săptămână mai târziu că aceste pensii au crescut, în medie, cu 30%, de la 1.755 de lei la 2.289 de lei/lună, efortul suplimentar fiind de un miliard de lei. În privinţa pensiilor speciale, explicaţia a fost găsită: pensionarilor “speciali” li s-a calculat, pentru un an de muncă, doi ani de vechime, după cum reiese dintr-o decizie de recalculare.
Aşadar, în cazul unui locotenent colonel de 43 de ani, trecut în rezervă în 2008, i s-a calculat, în 2011, un stagiu de cotizare de 45 de ani, deşi el a lucrat doar 20 de ani. În baza acestui calcul, a obţinut o pensie brută de 2.654 lei/lunar, ceea ce înseamnă că el ia în mână o pensie de 2.230 de lei. Astfel, un pensionar “special” de 43 de ani ajunge să aibă 45 de ani vechime. Recalcularea pensiilor s-a făcut acordând câte doi ani vechime pentru fiecare an de lucru, scrie Mediafax.
Câte doi ani vechime pentru fiecare an de lucru pentru cadrele MAI, MApN şi serviciile secrete s-au acordat la recalcularea pensiilor.
Reforma sistemului de pensii a majorat cele 159.000 de pensii speciale ale poliţiştilor, militarilor şi lucrătorilor din serviciile secrete în loc să le reducă, aşa cum şi-a asumat Guvernul, a scris, în urmă cu două săptămâni Ziarul Financiar. Consiliul Fiscal a arătat o săptămână mai târziu că aceste pensii au crescut, în medie, cu 30%, de la 1.755 de lei la 2.289 de lei/lună, efortul suplimentar fiind de un miliard de lei. În privinţa pensiilor speciale, explicaţia a fost găs