Finanțatorul FC Timişoara, Marian Iancu, a fost condamnat la zece ani de detenţie în dosarul Rafo, de către Tribunalul Bucureşti. Fratele său, Octavian Iancu, are de executat nouă ani de închisoare, iar Constantin Mărgărit, opt ani. Iancu a vândut, tot astăzi, 51% dintre acțiunile clubului, Primăriei Timișoara. El declară că nu știe despre ce dosar este vorba și că este o eroare judiciară. Sursa: LIBERTATEA
Decizia Tribunalului nu este executorie, astfel că frații Iancu nu vor fi momentan arestați, și nici definitivă și irevocabilă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, apoi la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Trimişi în judecată în 2005, Alexandru Marian Iancu, Constantin Mărgărit, Octavian Iancu, Gheorghiţă Iancu, Marius Turică, Silviu Neacşu, Akaroglu Cuneyt, Elenkalan Hayrettin şi Basaran Kadri Mazhar au fost acuzați de evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani.
Marian Iancu a fost arestat preventiv în acest dosar, din februarie până în iunie 2005.
Prejudiciul calculat de procurori este unul imens: sustragerea de la plata a peste 800 de miliarde de lei vechi reprezentând impozit pe profit și deducerea ilegală de TVA în cuantum de peste 500 de miliarde.
Pronunțarea a fost dispusă în dosarul Rafo, intitulat de presa vremii "cazul Jafo", în circuit fiind implicate și companiile VGB și Tender SA.
Tot astăzi, Marian Iancu a cedat 51% dintre acțiunile clubului FC Timișoara Primăriei bănățene. Echipa activează în divizia B în această ediție de campionat, deoarece nu a obținut licența pentru Liga I, din cauza datoriilor către stat.
Iancu susține că nu știe despre ce dosar este vorba și că este o eroare judiciară. "Este o eroare judiciară, avocaţii o să o îndrepte la Curtea de Apel. Nu are nicio legătură cu niciun dosar Rafo, este un alt dosar, este doar o eroare. Este o i