Dieta bogată în vitamina B8 ajută la îmbunătăţirea memoriei şi previne îmbătrânirea creierului. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Boston, care au observat că voluntarii care mâncau carne de pui şi ouă aveau o memorie bună şi nu prezentau semne ale bolilor precum demenţa.
Vitamina B8, denumită de către nutriţionişti şi colină, se mai poate găsi şi în peşte de apă sărată şi legume, precum fasolea.
Pe parcursul monitorizării, persoanele care aveau o dietă bogată în acest nutrient au obţinut un punctaj ridicat la testele de memorie, spre deosebire de cele care nu aveau inclus în regim acestă vitamină.
Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au monitorizat, pentru o perioadă de patru ani, un grup de 1.400 de persoane cu vârsta cuprinsă între 36 de ani şi 83 de ani, informează Daily Mail. Rezultatele obţinute au arătat că voluntarii care au urmat o dietă bogată în vitamina B8 nu aveau probleme cu memoria.
Oamenii de ştiinţă, coordonaţi de dr. Rhoda Au, spun că pentru a avea o memorie de elefant organismul are nevoie zilnic de 550 de miligrame de colină în cazul bărbaţilor şi de 425 de miligrame în cazul femeilor.
"Cea mai bună metodă de a ţine la distanţă bolile degenerative, precum demenţa, este să urmăm o dietă echilibrată din punct de vedere nutritiv", menţionează dr. Au.
Nucile tratează problemele de memorie
Carnea de vită este responsabilă pentru îmbunătăţirea memoriei, deoarece este bogată în fier. Nutriţioniştii spun că acest tip de carne ajută la creşterea vigilenţei şi a atenţiei. Alimentul este recomandat mai ales în perioadele dinaintea unui examen sau a predării unui proiect.
În plus, broccoli, bogat în magneziu, îmbunătăţeşte capacitatea de memorare. Datorită conţinutului de vitamina E, are un rol important în prevenirea declinului funcţiei cognitive, cu o singură condiţ