Spitalul de copii, primul construit în România, este renovat cu fonduri de la Banca Mondială şi de la Primăria Sectorului 1. Până acum, s-au cheltuit aproximativ 10 milioane de euro.
Primul spital de copii din România, „Grigore Alexandrescu“, a fost inaugurat la 11 mai 1886. De atunci, numeroase pavilioane au fost adăugate instituţiei, în spital funcţionând 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate.
Anual sunt realizate aici peste 200.000 de consultaţii, sunt internaţi în jur de 32.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale.
Clinici noi, unde te simţi „ca acasă“
Prima investiţie majoră a fost construirea Clinicii de Chirurgie Plastică-Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri, care a fost dată în folosinţă în 2005. Clinica ce arată, de fapt, ca o vilă mai mare, era la vremea aceea singura unitate de chirurgie plastică specializată în tratarea copiilor din România. Tot în această clinică funcţionează şi Banca de Piele, acreditată de Asociaţia Naţională de Transplant. „Poate aţi observat, dar această clinică de chirurgie nu arată ca un spital clasic. Am vrut să le dăm copiilor sentimentul de siguranţă, de «acasă», atunci când vin aici“, a explicat profesor universitar doctor Dan Enescu, directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu“.
Circa 10 milioane de euro pentru patru secţii
Proiectul de renovare a continuat anul acesta cu două noi secţii: este vorba de corpurile principale G3 (care datează chiar din 1886) şi G1. Ambele vor fi terminate până la sfărşitul lui 2011. Pe lângă acestea, conducerea spitalului are în plan construirea altor două unităţi: Clinica de Chirurgie Cardiovasculară şi Centrul de Excelenţă în Pediatrie.
Corpurile G3 şi G1 au fost refăcute cu fonduri de la Ba