Dispar partial din lumina reflectoarelor dupa ce isi agata ghetele in cui si incep sa se simta vulnerabili. Fotbalistii sunt, conform unor experti britanici in probleme psihice, predispusi la suicid. "Gary Speed nu este primul fotbalist care sufera depresii, iar din pacate nu va fi nici ultimul. Sportivii nu sunt imuni la efectele devastatoare ale problemelor psihice. Imaginea lor este aceea de persoane puternice, dar de multe ori nu este asa", a precizat Paul Farmer, specializat in sustinerea persoanelor cu probleme psihice si presedinte executiv al organizatiei "Mind". Gary Speed (selectioner al Tarii Galilor) s-a sinucis duminica, la varsta de 42 de ani.
Depresia - o adevarata boala a fotbalistilor
"Rabdare, timp, bunatate si mult suport din partea celor din jurul nostru. De asta are nevoie un om pentru a nu ajunge la suicid", a declarat Stan Collymore (fost international britanic) dupa moartea lui Gary Speed. Fost jucator, printre altele, la Liverpool, Collymore a recunoscut ca a suferit mai multe depresii dupa retragerea din activitate.
"Gary Speed nu este primul fotbalist care sufera de probleme psihice, iar din pacate nu va fi nici ultimul. Sportivii, la fel ca oricine altcineva, nu sunt imuni la efectele devastatoare ale problemelor de sanatate mintala. Imaginea din jurul fotbalistilor este aceea de persoane puternice, pregatite pentru orice. Tocmai faptul ca nu au cu cine sa vorbeasca duce la sporirea problemelor. Ii putem intelege doar daca am discuta cu ei. Ganditi-va ca acum doi ani de zile Robert Enke (n.r. portar) s-a sinucis dupa ce nu a gasit intelegere. La fel a disparut si Justin Fashanu (fost jucator englez, s-a sinucis in 1998)", a explicat Paul Farmer, presedinte executiv al organizatiei caritabile "Mind".
Vecinii il lauda pe fostul selectioner al Tarii Galilor
"Era mereu prietenos, nu