Un grup de cercetatori de la Universitatea California a reusit sa afle de ce mustele adora berea, dat fiind ca inclinatia acestora catre bautura alcoolica este studiata inca din anii '20.
Ipotezele ulterioare au stabilit ca mustele sunt atrase de bere datorita continutului de zaharuri din aceasta. Bazandu-se pe aceste studii anterioare, cercetatorii californieni au pus in practica un test. Au oferit mustelor doua feluri de bere, una cu un continut ridicat de zaharuri, cealalta cu un nivel scazut de zahar. Mustele au reactionat la fel in cazul ambelor bauturi, scrie Actualno, citand un articol din publicatia Science Daily.
Ceea ce inseamna ca nu zaharul este elementul care atrage mustele catre bere. Cercetatorii au recurs la o alta stratagema: au oferit mustelor, in acelasi timp, sirop de zahar si bere. Mustele s-au ingramadit la bere, fara a acorda vreo atentie siropului de zahar.
Intr-un final, grupul de savanti californieni a descoperit elementul care le face pe muste sa adore berea. Acesta se numeste glicerol, o substanta care se obtine in momentul fermentarii berii. Este o substanta care intra si in compozitia antigelului. Este dulce, dar nu e zahar.
Un grup de cercetatori de la Universitatea California a reusit sa afle de ce mustele adora berea, dat fiind ca inclinatia acestora catre bautura alcoolica este studiata inca din anii '20.
Ipotezele ulterioare au stabilit ca mustele sunt atrase de bere datorita continutului de zaharuri din aceasta. Bazandu-se pe aceste studii anterioare, cercetatorii californieni au pus in practica un test. Au oferit mustelor doua feluri de bere, una cu un continut ridicat de zaharuri, cealalta cu un nivel scazut de zahar. Mustele au reactionat la fel in cazul ambelor bauturi, scrie Actualno, citand un articol din publicatia Science Daily.
Ceea ce inseamna c