O serie de reţete culinare, de genul celor care erau servite odinioară la curţile principilor ori ale conţilor, sunt înviate la Cluj. Este vorba reţete care au fost aduse în Transilvania de către nobilii care le-au descoperit la curtea Habsburgilor, o casă imperială care domnea peste Spania, Austria, Ungaria, Cehia, Croaţia, Slovacia, Ţările de Jos, America Centrală şi de Sud şi a cucerit şi Transilvania.
Unde pot fi degustate
Aceste reţete sunt oferite acum de primul restaurant spaniol din Cluj. Este vorba de restaurantul Los Toreros, de pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea. Restaurantul are o serie de delicatese, printre care îngheţata pane, năutul cu usturoi ori orezul cu şofran, alături de fructe de mare ori de crochete din şuncă de Praga. Noul restaurant va avea 100 de locuri, în prima fază. "Este foarte important faptul că există condimentele şi ingredientele potrivite. Practic, vorbim de gusturi care trebuie să fie identice cu cele din Spania", a spus Amalia Popa, care are un masterat în Marea Britanie în domeniul gastronomiei. O serie de reţete culinare, de genul celor care erau servite odinioară la curţile principilor ori ale conţilor, sunt înviate la Cluj. Este vorba reţete care au fost aduse în Transilvania de către nobilii care le-au descoperit la curtea Habsburgilor, o casă imperială care domnea peste Spania, Austria, Ungaria, Cehia, Croaţia, Slovacia, Ţările de Jos, America Centrală şi de Sud şi a cucerit şi Transilvania.
Unde pot fi degustate
Aceste reţete sunt oferite acum de primul restaurant spaniol din Cluj. Este vorba de restaurantul Los Toreros, de pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea. Restaurantul are o serie de delicatese, printre care îngheţata pane, năutul cu usturoi ori orezul cu şofran, alături de fructe de mare ori de crochete din şuncă de Praga. Noul restaurant va avea 100 de locuri, în prima fază. "E