Protestatarii de la Istorie s-au separat în două grupuri cu două agende diferite. Unii consideră că au încheiat dezbaterile, ceilalţi spun că acestea trebuie să continue.
În timpul dezbaterilor de duminică seară, studenţii s-au împărţit în două tabere. Primul grup, condus de Ionuţ Cucu, student al facultăţii de Istorie, a lansat un manifest şi consideră că mişcarea s-a terminat. „Noi am încheiat dezbaterile şi am părăsit facultatea, însă au rămas nişte grupuri non formale care continuă dezbaterea, susţinând că apără interesele studenţilor, dar au de fapt o agendă proprie, şi se revendică de la o filosofie de tip «occupy»“, spune Ionuţ Cucu, participant la protest.
Ruptura a avut loc inclusiv pe Facebook, unde studenţii au creat un nou grup.
„Din păcate, ieri studenţii s-au pierdut în orgolii mărunte, cu care au consumat mult timp. Unii sunt incapabili să-şi asume această mişcare şi iau lucrurile personal. M-a uimit «secesiunea» din cadrul grupului. Mai mulţi studenţi de la Istorie, conduşi de Ionuţ Cucu, au decis că nu se mai simt reprezentaţi. După câteva ore de parlamentări şi tensiuni total inutile din punctul meu de vedere, aceştia au plecat. Cei rămaşi au continuat dezbaterile şi au redactat un manifest, pe care cei care au plecat nu îl recunosc“, explică Oana Dan, jurnalist care s-a solidarizat cu mişcarea încă de joi seara şi şi-a petrecut mare parte din timp la facultatea de Istorie, ţinând activ contul de Facebook al grupului.
„Important este faptul că s-a creat acest context şi că există această şansă acum, iar temerea mea mare este că studenţii nu pot să-şi asume asta. Pe mulţi i-am auzit spunând că au şi probleme personale, că au teme, cursuri, că le e teamă de reacţia anumitor profesori. Par să scape din vedere scopul mai mare pentru care au consumat timp şi energie de joi încoace. Ar fi mare păcat să se rateze momentul pentru că a