Viţel de lapte Correze
HD: Trecem la viţelul de lapte? Adevăratul viţel de lapte de Corrèze...
R: Preferatul meu... Aşadar, o carne suculentă, de culoare roz...
HD: Da, acesta este cu adevărat roz, celălalt avea o culoare mai albă.
R: Care este diferenţa între cei doi?
HD: Eu îl prefer pe cel mai alb...
R: De ce ?
HD: Ei bine, viţelul de lapte dă o carne foarte gustoasă însă metoda de creştere rămâne destul de şocantă, chiar şi pentru francezi. Pentru că un adevărat viţel de lapte, adică de 3-4 luni, nu vede niciodată lumina zilei, stă mereu la întuneric, poartă o botniţă pentru că nu trebuie să mănânce altceva decât lapte, de la mama sa şi de la o altă vacă de lapte şi în ultimele cincisprezece zile de viaţă este hrănit cu ouă. Problema este că nu vede lumina zilei, că nu se poate mişca... Ceea ce îi şochează pe mulţi. Dar aşa se obţine carnea de viţel de lapte adevărat. Iar în Franţa avem şansa să avem cei mai buni viţei de lapte din lume.
R: Să sperăm că vegetarienii nu ne ascultă acum...
HD: Nu este chiar o tortură... Acestea sunt metodele... De exemplu, toată lumea adoră „foie gras”, ei bine, pentru obţinerea lui raţele sunt îndopate...
La Boucherie Française - Secretele lui Hugo Desnoyer (6)
Viţel de lapte Correze
HD: Trecem la viţelul de lapte? Adevăratul viţel de lapte de Corrèze...
R: Preferatul meu... Aşadar, o carne suculentă, de culoare roz...
HD: Da, acesta este cu adevărat roz, celălalt avea o culoare mai albă.
R: Care este diferenţa între cei doi?
HD: Eu îl prefer pe cel mai alb...
R: De ce ?
HD: Ei bine, viţelul de lapte dă o carne foarte gustoasă însă metoda de creştere rămâne destul de şocantă, chiar şi pentru francezi. Pentru că un adevărat viţel de lapte, adică de 3-4 luni, nu vede niciodată lumina zilei, stă mereu la întuneric, poar