Precum Nichita Stănescu, fotograful Bogdan Panait a arătat lumii frumuseţea feminină, într-o expoziţie care nu va fi uitată prea uşor
A fost „CLASIC“. Aşa s-a numit expoziţia de fotografie de portret a artistului craiovean Bogdan Panait. Ea s-a încheiat sâmbătă, după şase zile în care a încântat privitorii în holul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Acolo, cei prezenţi au descoperit arta lui Bogdan Panait, redată prin imortalizarea a 15 chipuri feminine.
Artistul...
Cum a fost expoziţia şi ce înseamnă ea acum, la încheiere, pentru artistul craiovean, ne-a spus chiar el.
Gazeta de Sud: Cum a fost primită de public această expoziţie de portrete?
Bogdan Panait: Eu nu pot decât să sper că a fost primită bine. O apreciere cât de cât exactă aş putea să fac doar în prezenţa unor reacţii sincere şi obiective, atât din partea publicului prezent la vernisaj, cât şi din partea consumatorilor avizaţi de fotografie. Atât unii, cât şi ceilalţi mi-au împărtăşit, fie pe viu, fie prin alte mijloace, numai impresii îmbucurătoare, ceea ce mă face să cred că nu am încă o măsură exactă a percepţiei reale a publicului asupra colecţiei mele de portrete. Trebuie însă să spun că am hotărât să expun numai atunci când am considerat că totul este pregătit în cel mai mic amănunt şi că, din poziţia de autor, pot fi la fel de critic faţă de mine însumi în aceeaşi măsură în care pot fi şi indulgent şi, prin urmare, prefer să cred ceea ce este mai convenabil: a fost primită bine. Intenţia mea este să expun şi în alte oraşe; probabil că nu aş face-o dacă nu aş avea un minimum de încredere în calitatea şi valoarea necesare unui astfel de demers, care pentru un fotograf poate fi, în aproape aceeaşi măsură, şi benefic, dar şi distrugător.
GdS: Publicul care vine la o expoziţie de portrete este acelaşi cu cel care vine la una de foto