Protestul spontan al studenţilor de la facultatea de Istorie a fost intens mediatizat în presa românească şi comparat cu protestele anti-sistem care au avut şi au loc în lumea occidentală.
Cei 60 de studenţi care au ocupat în mod paşnic un amfiteatru, au emis o serie de revendicări la adresa rectoratului facultăţii de Istorie, Universităţii Bucureşti şi a ministerului Educaţiei.
Cu excepţia câtorva evenimente de amploare, cum ar fi Piaţa Universităţii din aprilie - iunie 1990, sau greva studenţească din octombrie 1995, manifestările de protest ale studenţilor români nu s-au ridicat la intensitatea protestelor studenţeşti din vestul Europei.
Mişcările de protest din Anglia, Italia sau Franţa contra măririi taxelor universitare, de la începutul acestui an, sau mişcarea indignaţilor / protestele „Occupy Wall Street," îşi au sursa şi mare parte din susţinere în cadrul campusurilor universitare din Spania, respectiv Statele Unite.
Acest lucru nu scade, însă, cu nimic din importanţa „sit-in-ului" care a avut loc în anfiteatrul facultăţii de Istorie pe 24 noiembrie, acesta atingându-şi scopul de a face publice doleanţele studenţilor şi de a sensibiliza opinia publică faţă de acestea.
Click aici pentru a citi revendicările studenților și pentru a dezbate: este protestul de la Istorie un semn că studenţii români încep să se maturizeze?