Mult zgomot pentru nimic. În acest sens merg lucrurile. Iar acolo unde ar trebui să se vorbească, tăcere totală. E drept, tăcerea poate fi de mai multe feluri: prin omisiune; prin relativizarea unui lucru evident; prin transfigurarea unei situaţii de maximă urgenţă în textul unei mici ştiri ticluite în aşa fel încât să pară neimportantă.
Recent, s-au petrecut câteva lucruri care ar fi meritat să provoace dezbateri aprinse. De pildă - Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege iniţiat de deputatul PDL Nicuşor Păduraru, prin care aleşii locali care au primit condamnări penale cu suspendarea executării pedepsei nu-şi vor mai putea exercita în continuare mandatul. Proiectul merge la Senat, care este camera decizională în acest caz. Nu ştim ce se va întâmpla, dar dacă va trece... Iată, bunăoară, că se face şi o legătură sensibilă cu anchetarea de către DNA a preşedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, şi a altora ca el. Ca să-şi piardă funcţia, Stancu nu trebuie să fie condamnat pentru cine ştie ce infracţiuni odioase, e suficient să ia o biată amendă penală. Sau, alt exemplu: jaful legalizat de la CAS, descris pe larg de Obiectiv-Vocea Brăilei. Legea după care se saltă pensiile pensionarilor acţionari sau posesorilor de diluviene librete CEC a fost dată în 2006. Scurt pe doi: avem de-a face cu o afacere pesedisto-penelisto-pedelistă. Mai departe: Ponta îl execută pe Geoană, scoate preşedinţia Senatului de sub tutela PSD, iar cel care îl preia este nimeni altul decât Vasile Blaga, recentul perdant al marii "revoluţii" din PDL. Şi mai departe: 59 de proiecte şi propuneri legislative au fost adoptate tacit de Senat de când această cameră este blocată.
Totul a început să se mişte cu repeziciune, linia de sosire este aproape. Şi pe cât de rapidă e mişcarea, pe atât de discretă. Poşeta Elenei Udrea e mai importantă decât modificarea Constituţiei,