Şeful unei secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova, care a recunoscut pentru Adevărul că a greşit în cazul tânărului care a decedat în spital, face mărturisiri în exclusivitate despre cum a fost tratat bolnavul care a decedat.
Doctorul Paul Gingă, şeful Secţiei Pneumologie I de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova, a povestit în exclusvitate pentru Adevărul ce s-a întâmplat în cazul bolnavului tratat de tuberculoză în secţia sa, care a murit. Redăm în totalitate declaraţiile medicului Paul Gingă:
"În noaptea respectivă (7 mai 2011, când un bolnav tratat de TBC la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova a murit - n.r.), personalul şi-a făcut datoria. Din gardă n-a făcut parte doar personalul din secţia mea ci şi din secţia cealaltă, deci culpa ar fi comună, dacă vorbim de culpă. Dar noi vorbim acum de decesul unui băiat. De decesul ăsta nu se leagă nimeni. Directorul mi-a spus alaltăieri (26 noiembrie - n.r.): « Ăsta oricum ar fi murit», deşi nu e adevărat, nu e adevărat că ar fi murit. Copilul, dacă ar fi fost supravegheat cum trebuie, s-ar fi observat că starea lui se degradează de la o zi la alta şi s-ar fi luat măsuri. Nu s-a luat nicio măsură. La data de 27 aprilie, băiatului i s-a făcut o radiografie pentru care nu există nicio explicaţie: de ce i s-a făcut această radiografie. Medicul de gardă şi personalul care a văzut foaia bolnavului, în dimineaţa când au chemat Salvarea, au spus că ea nu era completată deloc la evoluţie. Tratamentul antituberculoză l-a început (doctorul Lucian Ioncică - medicul curant al bolnavului - n.r.) fără ştirea nimănui. L-a început numai el deşi regula este ca atunci când începi unui bolnav considerat de tuberculoză un tratament, trebuie să îl iei împreună cu colegi, să ia în colectiv decizia asta. N-a întrebat pe nimeni (do