Consilierii municipali au acordat 13 titluri de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi" unor persoane care au o mică legătură cu oraşul.
Sărbătorirea Zilelor Galaţiului a debutat ieri, cu deschiderea Târgului Meşterilor Populari şi cu decernarea titlurilor de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi". Cele două evenimente au în comun eticheta - „târguială", pentru că aleşii locali s-au târguit ca la piaţă pentru desemnarea personalităţilor care să primească titlul de cetăţean de onoare.
A rezultat o listă în care, pe lângă personalităţi respectabile, care chiar au făcut ceva pentru oraş, apar şi persoane care nu au nimic în comun cu Galaţiul sau personaje controversate. Pe listă se află scriitorul, regizorul şi criticul de film Grid Modorcea, născut la Galaţi şi autor al romanului „Paznic la Turnul Babel", ce descrie viaţa din Galaţiul anilor '50-'60, scriitorul Nicolae Ioana, decan al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos", prof. univ. dr. Ovidiu Dumitriu şi ing. Vasile Lăcătuş, care a condus mulţi ani Secţia Proiectare-Tehnologie din Şantierul Naval Galaţi, unde au fost puse la punct tehnologiile moderne de proiectare şi construcţii navale.
Pe listă mai sunt violonistul şi pedagogul Ştefan Gheorghiu, căruia i-a fost acordat titlul post-mortem, pianistul şi compozitorul Valentin Gheorghiu, care s-a născut la Galaţi şi în prezent locuieşte în Franţa, disidentul de la Europa Liberă Virgil Tănase, scriitor, jurnalist, şi dramaturg născut la Galaţi, şi scriitorul gălăţean Teodor Parapiru, cordonatorul Salonului Literar Axis Libri. Va deveni cetăţean de onoare şi antrenorul Oţelului Dorinel Mun-teanu, autorul unei performanţe fără precedent pentru fotbalul gălăţean. A primit titlul şi căpitanului Oţelului, Sergiu Costin. Au iscat controverse titlurile de cetăţean de onoare acordate unori mari actori, care nu au cu Ga