Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari sunt pregătite să intervină în sistem, pentru a suplimenta necesarul de energie, în situaţia închiderii unui grup energetic de la Cernavodă, urmare a scăderii debitului Dunării. Directorul Direcţiei Energie din cadrul CE Turceni, Marian Motocu, a declarat că din punct de vedere tehnic, termocentrala este pregătită să funcţioneze la capacitate.
Dacă în alte situaţii, CE Craiova a fost termocentrala care a asigurat necesarul de energie în sistem, urmare a efectuării unor lucrări de investiţii la Cernavodă, acum lucrurile se pare că se întorc în favoarea celor două Complexuri Energetice, Turceni şi Rovinari. Astfel, conform unor informaţii se pare că sunt tot mai reale zvonurile conform cărora lipsa precipitaţiilor şi scăderea debitului Dunării ar duce la închiderea unui grup energetic de la Cernavodă. Există şi zvonuri conform cărora, în jurul datei de 23 decembrie s-ar închide şi un al doilea grup energetic de la Cernavodă.
Motocu: „Suntem pregătiţi tehnic”
Complexul Energetic Turceni funcţionează, în prezent, cu patru grupuri energetice din cinci disponibile. Directorul Direcţiei Energetice, Marian Motocu, a declarat că „sunt discuţii pe această temă, se fac analize şi scenarii. Un grup energetic de la Cernavodă dă 700 de MW, asta ar însemna că de la noi, această unitate ar trebui să fie înlocuită de două grupuri mari de 330 MW”. Acesta a mai precizat pentru „Impact în Gorj”, că „din punct de vedere tehnic suntem pregătiţi, doar că am avea nevoie de mai mult cărbune pentru aprovizionare”.
Trotea: „Blocul VI va intra în funcţiune”
La Complexul Energetic Rovinari se lucrează la întreaga capacitate cu cele trei blocuri energetice, care au o putere în sistem de 800MW. „Apreciem ca în jurul datei de 15-16 decembrie să pornim un al patrulea grup energetic, blocul VI, care a fost oprit în 2007, care e