Pe timp de criză, o viaţă amoroasă agitată aduce presiune asupra bugetului, aşa că, uneori, este mai bine să renunţi la relaţia în cuplu. Proporţia cheltuielilor se echilibrează însă în cazul legăturilor stabile.
O relaţie nouă este mereu surprinzătoare. Îţi doreşti să arăţi cât mai bine pentru potenţialul suflet-pereche, iar acest lucru înseamnă mai multe drumuri la coafor şi la cosmetică, o sesiune săptămânală de shopping şi mici nimicuri făcute cadou pentru a-l impresiona. Şi pentru el lucrurile sunt la fel de complicate: trebuie să te ducă acasă cu maşina sau cu taxiul, să plătească cinele şi ieşirile în club, să investească şi în look-ul său, pentru că nicio femeie nu ar ieşi cu un tip care a uitat să se tundă sau care poartă o pereche de jeanşi roşi.
Potrivit unui studiu efectuat în SUA, un american cheltuieşte anual peste 7.000 de dolari (adică peste 21.000 de lei) mai mult dacă se află într-o relaţie, decât dacă ar fi celibatar. Prin urmare, „Don Juan"-ii sunt sfătuiţi să lase dragostea deoparte şi să se bucure de beneficiile unei vieţi de burlac, dacă vor să treacă peste criză cu bine.
Între flori şi manichiură
Cele mai importante cheltuieli la începutul unei relaţii sunt legate de ieşirile în oraş, fie într-un club, fie pentru o cină romantică la restaurant. Codrin (30 de ani), din Bucureşti, lucrează într-o multinaţională şi nu se plânge de salariu. El susţine că cele mai mari cheltuieli le are atunci când iese în oraş cu câte o fată, aproape mereu alta, neavând o relaţie stabilă. „O iau de acasă, mergem la un restaurant, mâncăm ceva şi apoi poate ne oprim şi
într-un club, pentru că, de obicei ies în weekend. Uneori, mai cumpăr şi flori.
În total, o ieşire mă duce cam la 300 de lei", explică tânărul.
Deşi nu achită niciodată consumaţia, Alina (27 de ani), agent de turism în Capitală, spune că începutul une