Politicienii de la Cluj trag un semnal de alarmă asupra „Cenuşăresei” din sistemul bugetar românesc.
„Donaţia” de aproape 3% de la bugetul statului i-a scos pe profesori din nou, în stradă. Nemulţumiţi de „îngheţarea” dialogului social cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, dascălii din învăţământul preuniversitar au reluat ieri protestele. Procentul alocat - cu mult sub cel prevăzut în legea educaţiei naţionale şi mai mic faţă de anii precedenţi - îi nemulţumeşte şi pe politicienii clujeni.
Reprezentanţii USL de la Cluj susţin că este „inadmisibil” ca sistemul educaţional din România să fie din nou lăsat la coadă, alături de alte domenii precum sănătatea. Potrivit acestora, Programul USL pentru Educaţie vine cu măsuri sustenabile pentru dascăli.
Nemulţumirile din Educaţie, un subiect de actualitate întotdeauna
Atât social democraţii, cât şi tinerii liberali clujeni consideră că subiectul educaţiei „lăsată la coadă” la împărţirea banilor, este din păcate, „mereu unul de actualitate”. Reprezentanţii USL intenţionează să depună câteva amendamente în acest sens.
„Atât profesorii, cât şi noi, cei din PSD suntem nemulţumiţi de banii pe care i-au primit cei din sistemul educaţional. Însă vom aduce amendamente şi vom lupta cot la cot cu ei. De altfel noi am avut, în Parlament o dezbatere, în primăvara acestui an, cu profesorii, în care ei şi-au spus nemulţumirile. Profesorii nu au obţinut nici măcar drepturilelegale, deci, evident, se încalcă legea astfel. Nu o dată am subliniat acest lucru”, a explicat parlamentarul clujean, Cornel Itu pentru Monitorul de Cluj.
USL are propriul program pentru învăţământ
Vicepreşedintele tinerilor liberali, la nivel naţional, Rareş Ferdean aminteşte faptul că Uniunea Social Liberală a lansat, de curând propriul program privind educaţia din România. El sus