Pentru a doua zi consecutiv, bursele asiatice au cunoscut creșteri importante, continuând recuperarea pierderilor de săptămâna trecută. Totodată, dolarul și yenul au scăzut față de euro înainte de întâlnirea de astăzi a miniștrilor de finanțe ale țărilor zonei euro. Bonurile emise de Trezoreria SUA și-au continuat scăderea.
Indicele MSCI Asia Pacific a crescut cu 1,8%, după ce, ieri, se apreciase cu 2%. Indicele futures Standard &Poor’s 500 a crescut, la rândul său, cu 0,6%. Dollar Index (indicele care monitorizează cursul dolarului în raport cu monedele naţionale ale principalilor şase parteneri comerciali ai SUA) și-a continuat deprecierea, yenul a pierdut 0,3% față de euro, iar moneda sud-coreeană, wonul, a crescut după Coreea de Sud a anunțat cel mai mare surplus de cont curent din anul acesta. Randamentul bonurilor emise de Trezoreria SUA au urcat trei puncte de bază la 2,01%. Prețul țițeiului a scăzut de la cele mai înalte valori săptămânale, atinse ieri, pe bursa din New York. Prețul cuprului a cunoscut cea mai mare creștere din această lună, conform Bloomberg.
Miniștrii de Finanțe europeni se întâlnesc, astăzi, pentru a schița detaliile de sprijinire a Facilității Europene pentru Stabilitate Financiară (EFSF), iar Italia și Belgia vor scoate obligațiuni la licitație. Agenția de evaluare financiară Moodyˈs Investor Service a declarat că ia in considerare reducerea ratingului obligațiunilor băncilor din regiune. Informațiile de astăzi ar putea arăta că încrederea consumatorilor americani a crescut astăzi, după ce atinsese cea mai scăzută valoare din ultimii doi ani, în timp ce guvernul australian a promis că își va reduce cheltuielile iar rata șomajului din Japonia a crescut.
„Europa are mijloacele financiare pentru a răspunde” crizei, a declarat David Gaud, manager de portofoliu la Edmund de Rotschild Asset Management, pentru Bloombe