Pentru a spori atractivitatea turistică a Capitalei, primăria şi arhitecţii vor să împartă zonele din centru oraşului în nouă camere urbane.
Aceste camere vor dispune de trasee pietonale şi piste pentru biciclişti, care vor face legătura între ele, şi au ca scop să ofere vizitatorului cele mai importante şi mai interesante repere turistice din centrul Bucureştiului.
Traseul stabilit ar putea fi parcurs de pietoni în două ore şi de biciclişti într-o oră şi jumătate, potrivit Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), comandat şi aprobat de Primăria Capitalei.
Instituţiile denumesc camerele
Una dintre cele nouă zone care se vor transforma în camere este zona Grădina Icoanei – Piaţa Romană, care va deveni „Camera de ambianţă“. Denumirea a fost aleasă datorită locuinţelor individuale „de valoare culturală ridicată“ care se găsesc pe acest traseu. Potrivit proiectului, „Camera de ambianţă“ ar fi poziţionată apropierea bulevardelor Magheru şi Dacia, dar şi a străzii Mihai Eminescu.
De asemenea, turiştii pot vizita „Camera de cultură clasică“, care va ţine locul zonei Piaţa Revoluţiei – Sala Palatului. Aici, vor găsi instituţii cu valoare culturală clasică precum Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României sau Sala Palatului. De asemenea, arhitecţii şi primăria au ţinut cont şi de festivalul George Enescu care se organizează în această zonă şi defăşurarea expoziţiilor importante de istorie.
Piaţa Unirii devine „Camera de entertainment“
Datorită, muzeului care denumeşte şi zona şi Casei poporului, spaţiul Palatul Parlamentului – Muzeul Naţional de Artă Contemporană se transformă în „Camera de cultură contemporană“.
Cea mai aglomerată zonă din Bucureşti, Piaţa Unirii, va deveni „Camera de entertainment“, despre care se crede că este un loc unde se organizează cele mai diverse manifestări de