Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a elaborat, în urma protestelor studenţilor care au loc în nouă centre universitare, un manifest care va fi împărţit studenţilor şi în care sunt cuprinse problemele acestora, a declarat marţi pentru Agerpres liderul organizaţiei, Ioan Poenaru.
‘Problemele studenţilor cuprinse în acest manifest vor fi discutate astăzi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare împreună cu prorectori şi decani ai Universităţii Politehnica Bucureşti. La dezbatere la vor participa peste 150 de studenţi. După dezbatere studenţii vor ocupa amfiteatrul şi vor dormi acolo’, a spus Poenaru.
În manifest studenţii de la UNSR cer 6% din PIB pentru sistemul educaţional în contextul în care ţări precum ‘Republica Moldova alocă 9 % din PIB, iar ţări precum Cipru şi Danemarca au peste 7 %’, un sistem de educaţie ‘mai echitabil’, adoptarea imediată a Statutului Studentului, prin ordin al ministrului Educaţiei, salarii ‘decente’ pentru profesorii şi personalul administrativ din tot învăţământul, condiţii ‘normale’ de viaţă pentru studenţi ‘cămine mai bune, burse care să poată asigura un trai decent’.
‘Vrem ca universitatea să ofere societăţii cetăţeni, nu doar contribuabili. Vrem ca rolul educaţiei civice, voluntariatului şi al valorilor democratice să fie la acelaşi nivel cu rolul universităţii de a crea specialişti. Vrem ca universitatea să fie un spaţiu public, deschis dialogului. Vrem ca MECTS să aibă o strategie în ceea ce priveşte corelarea învăţământului cu piaţa muncii’, solicită studenţii de la UNSR în manifest.
Citeste si Protestul de la Istorie
Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a elaborat, în urma protestelor studenţilor care au loc în nouă centre universitare, un manifest care va fi împărţit studenţilor şi în care sunt cuprinse problemele acestora, a declarat marţi pentru Agerpres liderul org