Curtea de Conturi Timiş a constatat că Primăria Timişoara a pus umărul la falimentarea Societăţii Drumuri Municipale SA, la care este acţionară. După aceeaşi schemă, CJ Timiş vrea să vândă la un preţ de nimic acţiunile pe care le deţine la societatea de drumuri DRUMCO către asociatul austriac STRABAG.
Vânzare după ureche la CJ Timiş
Drumco, firma de construcţii de drumuri unde Consiliul Judeţean Timiş mai deţine o treime din acţiuni, ar putea fi vândută pe mărunţiş către societatea Strabag, care deţine restul acţiunilor, a avertizat preşedintele comisiei economice a CJ Timiş, Viorel Sasca. "Drumco" a fost înfiinţată în urmă cu 12 ani, prin reorganizarea Regiei Autonome Drumuri şi Poduri Timiş, cu acţionar unic Consiliul Judeţean. Asocierea dintre Strabag şi Drumco s-a făcut în 2001, când firma austriacă a obţinut 49% din acţiuni aducând în afacere utilaje de mâna a doua. Ulterior, firma Strabag a propus consilierilor judeţeni preluarea pachetului majoritar de acţiuni printr-o majorare de capital. Pentru aceasta, Strabag a adus în afacere aproape 800.000 de dolari şi utilaje vechi, recondiţionate, evaluate la 1,2 milioane de dolari. În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Timiş din anul 2003, consilierii judeţeni, care se pregăteau de sărbători, au acceptat să cedeze pachetul majoritar de acţiuni companiei austriece, deşi unii dintre ei au sesizat încă de atunci că utilajele propuse de Strabag pentru majorarea de capital erau foarte vechi, unele fiind produse în 1984.
Preşedintele comisiei economice a CJ Timiş, Viorel Sasca, susţine că aleşii judeţeni au fost convinşi de "experţi" că această afacere ar fi una extrem de profitabilă, însă, între timp, s-a dovedit că Drumco nu este atât de profitabilă pe cât s-ar fi sperat. Mai mult, Sasca susţine că, la licitaţii, au existat situaţii în care Strabag chiar a concurat împotriva Drumco. El crede c