Viţelul
R: Ce se mănâncă de la viţel şi cum se taie viţelul?
HD: La fel, se mănâncă aproape tot, pentru că de exemplu şi capul de viţel bine făcut este foarte gustos. Însă putem vorbi de trei părţi distincte: toate părţile pregătite „sauté”, cum este blancheta de viţel sau un alt fel de mâncare franţuzesc denumit „navarin”, apoi părţile care se fac la tigaie sau pe grătar, de exemplu costiţele de viţel la grătar sunt excepţionale. Sau pregătite în tigaie sau chiar într-o cratiţă, mie îmi place să las antricoatele să se pătrundă un pic într-o cratiţă, apoi se scot, se adaugă roşii tăiate mărunt, un pic de vin alb, se lasă pe foc o jumătate de oră, în funcţie de dimensiune, la sfârşit de adaugă puţină smântână, un deliciu. Şi mai putem pregăti şniţele, subţiri, trecute prin unt... Depinde de gusturi. Dacă ne place carnea mai roz, o să luăm bucăţi mai mari, pentru friptură, un escalop împănat... Dacă ne place carnea mai bine făcută, o să luăm bucăţi de şniţel sau o să lăsăm antricotul mai mult pe foc... Şi ar mai fi şi osso buco, ciolanele, foarte bune de asemenea... La Boucherie Française - Secretele lui Hugo Desnoyer (7)
Viţelul
R: Ce se mănâncă de la viţel şi cum se taie viţelul?
HD: La fel, se mănâncă aproape tot, pentru că de exemplu şi capul de viţel bine făcut este foarte gustos. Însă putem vorbi de trei părţi distincte: toate părţile pregătite „sauté”, cum este blancheta de viţel sau un alt fel de mâncare franţuzesc denumit „navarin”, apoi părţile care se fac la tigaie sau pe grătar, de exemplu costiţele de viţel la grătar sunt excepţionale. Sau pregătite în tigaie sau chiar într-o cratiţă, mie îmi place să las antricoatele să se pătrundă un pic într-o cratiţă, apoi se scot, se adaugă roşii tăiate mărunt, un pic de vin alb, se lasă pe foc o jumătate de oră, în funcţie de dimensiune, la sfârşit de adaugă puţină smântână, un d