Niciunul dintre cei nouă candidaţi înscrişi în cursa pentru un loc de administrator rămas vacant în Consiliul SIF Moldova (SIF2) nu a obţinut majoritatea, numărul mare de candidaţi făcând ca voturile acţionarilor să se disperseze.
Luni, 28 noiembrie, acţionarii SIF Moldova au fost convocaţi în Adunarea Generală pentru a alege un administrator pe postul rămas vacant în septembrie după demiterea lui Alexandru Matei pentru o serie de nereguli. Din lista de nouă candidaţi înscrişi, la primul scrutin, cele mai multe voturi au fost obţinute de Mihai Chişu, broker la societatea de intermediere IFB Finwest, Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Paul Miclăuş, fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi Marin Şerban Valentin, şeful departamentului de tranzacţionare al UniCredit CA IB Securities.
Primii doi, Mihai Chişu şi Mircea Oancea, au intrat în cel de-al doilea tur de scrutin, însă niciunul nu a reuşit să obţină peste 50% din voturile acţionarilor astfel încât să câştige postul de administrator. În al doilea tur Chişu a primit 33% din voturile celor prezenţi, iar Oancea a cumulat 21%. Restul voturilor nu au putut fi luate în considerare pentru că au fost transmise anterior prin vot electronic sau alte modalităţi şi erau exprimate pentru alţi candidaţi. Pentru funcţia de administrator au mai candidat: Andrei Valentin Sfîrâială, broker la BT Securities, Mircea Ursache, membru PSD, fost preşedinte al AVAS, Laurenţiu Hrebenciuc, fratele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc şi director la filiala Eximbank Bacău.
"Rezonanţa numelor candidaţilor înscrişi alături de numărul mare al acestora a dus la o dispersare a voturilor acţionarilor, astfel încât niciunul dintre candidaţi intraţi în turul al doilea nu a reuşit să obţină majoritatea. Brokerul Mihai Chişu a obţinut cele m