Liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, a refuzat să poarte negocieri cu ministrul Economiei, Ion Ariton, privind retragerea acţiunilor din instanţă înaintate de sindicalişti pentru a contestarea înfiinţării Complexului Energetic Oltenia (CEO). Sunat de Ariton, Creţan a refuzat întâlnirea cu ministrul. Sindicalistul crede că CEO va avea aceeaşi soartă ca Electra. Acesta va contesta şi disponibilizările abuzive anunţate de şefii de la CE Turceni şi SNLO pentru luna decembrie.
Sindicaliştii conduşi de Constantin Creţan au contestat în instanţă înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia (CEO), această companie riscând să aibă soarta Electra, un alt proiect al Ministerului Economiei de a reforma sistemul energetic naţional. Pentru a-şi retrage acţiunile din instanţă şi pentru a nu se mai opune înfiinţării acestei companii, Constantin Creţan a declarat că ministrul Economiei ar fi încercat să-l convingă în acest sens. Creţan a povestit că a fost sunat de Ion Ariton pentru a se întâlnit cu acesta în Bucureşti. Sindicalistul a refuzat, însă, invitaţia, presupunând că aceasta a venit de la Marin Condescu, liderul FNME, pentru a cădea la pace. Fostul locotenent al „Luceafărului Huilei” a precizat că Ariton voia să poarte „negocieri” cu el, probabil, pentru a-i „închide gura” sindicalistului. Constantin Creţan îşi menţine poziţia de contestatar, chiar şi în urma presiunilor exercitate de anumiţi lideri de sindicat din minerit şi energie.
CEO, imposibil de înfiinţat
„CEO este imposibil de înfiinţat. Zece organizaţii sindicale, pe care le reprezint, au atacat această ordonanţă de înfiinţare a complexului. Din ianuarie şi până în martie avem termene în instanţă. În momentul în care se va încerca iar fuziunea, vom ataca din nou. CEO nu este posibil, nu este ceva grozav pentru mineri şi energeticieni atâta timp cât s-a planificat să privatizeze