Persoanele care vor să achiziţioneze o locuinţă nouă se pot orienta, în prezent, şi către apartamentele şi vilele din Capitală ce sunt scoase la licitaţie de către bănci şi de către executori. Preţurile lor de pornire sunt, de cele mai multe ori, cu aproape 50% mai mici faţă de cele de pe piaţa imobiliară, conform datelor imobiliare.ro, principalul portal de profil din România.
Cât costă în Bucureşti un apartament scos la licitaţie
Un apartament de două camere aflat la parterul unui bloc vechi din zona Berceni a Capitalei, cu o suprafaţă utilă de 45 de metri pătraţi, poate avea un preţ de pornire în cadrul unei licitaţii de circa 35.800 de euro, mai exact 795 de euro pe metru pătrat util.
Pentru un apartament similar proprietarii pot cere însă şi 53.000 de euro, deci cu 48% mai mult faţă de unul scos la licitaţie, preţul mediu pe metru pătrat solicitat pentru apartamentele vechi cu două camere din Capitală fiind de 1.130 de euro.
În cazul unui apartament decomandat, cu trei camere, aflat în zona Piaţa Unirii, într-un bloc dat în folosinţă 1990, preţul de pornire al licitaţiei este de 66.248 de euro, mai exact 1.003 euro pe metru pătrat util.
Preţul mediu pe metru pătrat util al unor apartamente similare aflate în aceeaşi zona este însă cu 48% mai mare, acesta ridicându-se chiar şi la suma de 1.500 de euro pe metru pătrat util.
Cât costă vilele şi casele
Printre ofertele disponibile pe piaţă, în momentul de faţă, se numără şi case din Bucureşti scoase la licitaţie de către bănci sau executori la preţuri mult mai mici decât cele obişnuite.
O astfel de vilă poate costa între 46.000 de euro şi 95.000 de euro, în funcţie de numărul de camere, de suprafaţa sa şi de zona în care este localizată.
Nu toate ofertele de acest fel sunt însă profitabile pentru posibilii clienţi. O locuinţă scoasă la licitaţie poate depăşi, la fina