Rubin Munteanu, 41 ani, este medic chirurg la spitalul Sf. Ioan din Capitală şi preşedintele Fundaţiei de Tratament pentru Obezitate. Este doctorul care îi ajută pe români să câştige în lupta cu kilogramele în plus. Este unul dintre specialiştii care fac operaţia de micşorare a stomacului, intervenţie care poate fi o soluţie în tratarea obezităţii. "Nu ştiţi cum este să fii în pielea unui om căruia îi este frică să iasă pe stradă pentru că, dacă alunecă şi cade, nu se mai poate ridica. Nu ştiţi cum este să fii în pielea unui om care nu îşi găseşte haine, care este jignit, care nu poate urma un tratament vital pentru viaţa lui pentru că aparatura nu îi suportă greutate", spune chirurgul pentru gândul. Povesteşte că a întâlnit oameni care nu puteau călători cu avionul pentru că nu încăpeau pe scaun. Şi lor doctorul Munteanu le-a schimbat radical viaţa.
"Medicina nu înseamnă numai să tratezi pacienţii"
Provine dintr-o familie de medici. "Tatăl meu este medic radiolog, iar fratele meu - neurochirurg. De mic am trăit într-un spital. Tatăl meu ne lua cu el ori de câte ori avea ocazia", povesteşte dr. Munteanu. Aşa că medicina a fost o alegere firească.
L-a avut ca mentor pe prof. dr. Corneliu Dragomirescu, care l-a făcut să îndrăgească atât de mult chirurgia, încât spune că nu ştie să facă nimic altceva. "Medicina nu înseamnă numai să tratezi pacienţii. Medicina înseamnă să îi înveţi şi pe alţii meserie. Am avut şansa să învăţ de la un profesor extraordinar şi, de asemenea, am avut ocazia să mă întâlnesc cu câţiva chirurgi mai tineri decât mine, cărora le-am îndrumat paşii spre această direcţie. Dacă ar fi ca mâine să renunţ, sincer să fiu, nu ştiu să fac nimic altceva", afirmă medicul.
"Sunt fericit când pacienţii mă sună"
Chirurgia este o specialitate frumoasă, consideră medicul. Cu toate astea, recunoaşte că sunt şi momente dificile ca acel