Societatea Apă Canal, reprezentată prin directorul Mircea Niculescu şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, reprezentată prin directorul pentru infrastructură municipală şi de mediu, dl. Jean-Patrick Marquet, au semnat miercuri, 30 noiembrie 2011 un contract de împrumut în valoare de 17,1 milioane de euro.
CITIŢI ŞI:
Peste 90.000 de sibieni au declarat că lucrează în agricultură. ITM-ul e contrariat
Job de sărbători: Moș Crăciun, Crăciuniță și Spiriduș
Primăria este închisă pe 1 decembrie. Tursib-ul are program special de Ziua Naţională
Odată cu negocierea acestui nou credit s-a convenit cu BERD reducerea dobânzii pe vechiul credit contractat de Apă Canal, dar în acelaşi timp s-a renunţat la garanţia din partea Municipiului, care s-a transformat într-un contract de asistenţă pe care primarul Klaus Iohannis l-a semnat miercuri, 30 noiembrie.
Fondurile acestui împrumut vor fi folosite de societatea din subordinea Consiliului Local pentru asigurarea contribuţiei proprii la finanţarea Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, contractul finanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene fiind semnat în data de 6 aprilie 2011, la sediul Ministerului Mediului.
Proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastucturii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” are o valoare de 421.453.177 lei (fără TVA) din care 322.483.325 lei finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 49.320.978 lei finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat, 7.587.845 lei contribuţie financiară a bugetelor locale (din care aproximativ 2.400.000 lei din bugetul local al Sibiului), iar 42.061.029 lei contribuţia „Apă Canal” SA Sibiu în calitate de Beneficiar.
Proiectul prevede 11 contracte de lucrări şi 3 contracte de asistenţă. Până în prezent