Fanii care achiziţionează tichete de la firme neautorizate riscă să nu intre pe stadion. Cine mizează că nu se va face controlul identităţii, inscripţionată şi pe bilet, poate ajunge în situaţia de a vedea finala la televizor, deşi unii acceptă să achite pe un tichet şi de nouă ori mai mult decît preţul standard
În paralel cu procesul de vînzare online autorizat de UEFA şi demarat de luni pe www.biletefotbalonline.ro, Internetul abundă de oferte de bilete pentru finala Europa League 2012 de la Bucureşti.
Fanii trebuie să ştie însă că tichetele comandate legal vor fi imprimate cu numele şi prenumele posesorului, iar la porţile stadionului li se poate cere să prezinte şi un buletin, paşaport sau permis de conducere, cu fotografia titularului. În proporţie de 90%, regula controlului identităţii nu e însă respectată la meciurile internaţionale.
Speculă: preţuri de 9 ori mai mari!
La partide importante verificările devin, totuşi, extrem de riguroase, aşa cum s-a întîmplat şi în septembrie la România - Franţa 0-0, care a inaugurat Naţional Arena. "Cei care au noroc să intre în posesia biletelor cumpărate de pe site-uri neautorizate se gîndesc că «Nu mă controlează tocmai pe mine»", au explicat pentru GSP surse din piaţa de ticketing sportiv.
Site-urile specializate în comercializarea biletelor la evenimente sportive, spectacole sau concerte speculează din plin momentul, stabilind preţuri de 8-9 ori mai ridicate decît cele oficiale.
Spre exemplu, pe un site din Norvegia un tichet la categoria I, care în mod normal costă 500 de lei (115 euro), ajunge şi la 950 de euro, în timp ce categoriile a II-a şi a III-a costă 580 de euro, respectiv 390 de euro. Plus taxa de livrare de 40 de euro.
În Irlanda, oferta se mai reduce, 581 de euro pentru un loc în zona cea mai bună, iar în Anglia, preţurile variază în