Sătui de treabă, senatorii au lăsat timpul să le rezolve problemele. Inclusiv un pachet de 59 de proiecte şi propuneri legislative - unele chiar trăsnite -, trecute de camera superioară prin adoptare tacită: adicătelea în vârful picioarelor, spre a nu-i deranjeze de la somn, lectură ori scandal pe aleşii neamului. Sigur că parte dintre aceste proiecte sunt ignorate de parlamentari luni bune, fiind ori prea complicate pentru starea lor de spirit, ori, pur şi simplu, "nu le plac de ele", cum ar spune, emotiv, Marian Vanghelie.
Acuma, că le plac ori nu le plac, legile în discuţie există şi dovedesc imaginaţia, abnegaţia şi puterea de muncă a unora dintre parlamentari.
Spre exemplu, în pachetul trimis astăzi, cadou, Camerei Deputaţilor de către Senat se află şi propunerea legislativă ca "Ziua mondială a sănătăţii să fie declarată zi de doliu naţional în România". Dincolo de şarada subţire, relevată în titlu, cei doi tineri deputaţi, Tudor Ciuhodaru şi Mircia Giurgiu, ne dezvoltă mai sus, in extenso, şi motivaţia: "Ziua de 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii, trebuie să fie considerată zi de doliu naţional, în care decidenţii să evalueze diferenţele dintre reforma statului şi sentinţa la condamnare la moarte a tuturor românilor. Numărul morţilor evitabile va continua să crească în condiţiile menţinerii actualelor măsuri privind desfiinţarea şi comasarea spitalelor".
Acesta, fără a fi singurul, este un exemplu elocvent al felului în care munca de legiferare se poate transforma într-o prosteală colectivă, consumatoare de timp şi bani. Plecând de la un adevăr incontestabil, acela al "reformării" nejudicioase a sistemului de Sănătate din România, care a generat şi generează în continuare situaţii extrem de grave, iniţiatorii propun dezbaterii şi adoptării un proiect de lege demn de bancurile marca "Radio Erevan", în care nu ni se dădea, ci ni se lua, iar