Ca semn al disperării care apare în urma măsurilor drastice pe care le implementează guvernul de la Atena, cele mai drastice din istoria statului elen, mulţi greci îşi îndreaptă speranţele către comori antice îngropate adânc în pământ, scrie cotidianul turc Hurriyet. Guvernul grec dă curs acestor solicitări fiindcă, potrivit jurnaliştilor, a dat până acum 50 de licenţe pentru căutare de comori numai în ultimele două luni.
În timp ce Grecia trece printr-o criză majoră a suveranităţii, iar economia europeană intră în recesiune, o parte din greci şi-au pus toate speranţele în zonuri potrivit cărora „există opere importante de artă şi comori care au rămas de pe vremea Imperiului Otoman" care ar fi îngropate în pământurile greceşti.
Legendele despre comori îngropate, foarte răspândite de asemenea şi în Turcia, precum şi iluziile pe care şi le fac oamenii sperând să le găsească şi să devină bogaţi, par să devină un subiect fierbinte pe agenda grecilor de rând. Numărul căutătorilor de comori a crescut considerabil în ultimul an în Grecia, o ţară unde rata şomajului a ajuns la aproape 20% din cauza problemelor economice cu care se confruntă.
Statul grec a acordat 50 de licenţe pentru căutarea de comori în ultimele două luni, iar în ultimul an au fost vândute aprape 3.000 de detectoare de metal.
Legendele greceşti despre comori au început să se răspândească foarte repede, fiind cel mai adesea legate de perioada de existenţă a Imperiului Otoman. Potrivit rapoartelor din presa elenă, citate de Hurriyet, un muncitor în construcţii a descoperit recent o comoară din aur care ar valora două milioane de euro în oraşul Patras din peninsula Mora. Acest fapt le-a crescut celorlalţi greci speranţa legată de posibilitatea descoperirii altor comori prin găsirea locaţiilor menţionate în legendele populare legate de acest subiect. Mai mult, interesul este cu atât ma