Barurile, patiseriile, brutăriile sunt evaluate în această perioadă de către inspectorii sanitar veterinari. Astfel, în funcţie de vor găsi pe teren unităţiile vor fi încadrate în clasa de risc maxim, mediu sau scăzut.
Toate barurile, brutăriile şi patiseriile din Făgăraş sunt vizitate în această perioadă de inspectorii sanitar- veterinari. Aceştia vor să vadă care sunt factorii de risc din aceaste unităţii. Până acum nicio unitate din Făgăraş nu a fost încadrată în clasa de risc maxim. „Am făcut o evaluare a unităţilor de pe raza Circumscrimpţiei Sanitar-Veterinare în vederea stabilirii factorilor de risc, care dau numărul de controale care se efectuează în unităţile respective. La cele cu risc mare se fac controale dese, lunar, iar la celelalte se fac în funcţie de gradul de risc“, a spus dr. Aurel Jidveian, şeful CSVSA Făgăraş.
Majoritatea barurilor şi unitţilor de panificaţie au fost încadrate în clasa de risc mediu ceea ce presupune contraole din partea inspectorilor o dată la 2 luni. Pentru unităţile încadrate la risc scăzut controalele vor fi o dată la 4 luni. O astfel de evaluare se face în fiecare an.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Barurile, patiseriile, brutăriile sunt evaluate în această perioadă de către inspectorii sanitar veterinari. Astfel, în funcţie de vor găsi pe teren unităţiile vor fi încadrate în clasa de risc maxim, mediu sau scăzut.
Toate barurile, brutăriile şi patiseriile din Făgăraş sunt vizitate în această perioadă de inspectorii sanitar- veterinari. Aceştia vor să vadă care sunt factorii de risc din aceaste unităţii. Până acum nicio unitate din Făgăraş nu a fost încadrată în clasa de risc maxim. „Am făcut o evaluare a unităţilor de pe raza Circumscrimpţiei Sanitar-Veterinare în vederea stabilirii factorilor de risc, care dau numărul de controale care