Liderii PNL, PSD şi PC recurg la o strategie asemănătoare cu cea a Alianţei PNL - PD din anul 2004.
Liderii USL au decis să aplice o reţetă electorală asemănătoare cu cea folosită de Emil Boc la Cluj, în anul 2004. „Reţeta Boc" a fost cea care a asigurat câştigarea alegerilor de acum opt ani. Practic, liderii PNL, PSD şi PC au intuit faptul că Clujul poate da, uneori, tonul în politica naţională. Aşa s-a întâmplat în anii 1996 şi 2004. La opt ani distanţă de ultima schimbare majoră din politica românească, Clujul a devenit piatra unghiulară a strategiei electorale a USL din Transilvania.
Liderul PSD, Victor Ponta, cel al PNL, Crin Antonescu, şi cel al PC, Daniel Constantin, se vor întâlni azi, la Cluj, cu toţi preşedinţii de organizaţii judeţene ale celor trei partide care compun alianţa Opoziţiei, la Hotel Napoca. La întrunire vor participa şi candidaţii USL la preşedinţiile Consiliilor Judeţene şi la primăriile oraşelor reşedinţă de judeţ. Întâlnirea este una de nivel naţional. Interesant este faptul că asaltul electoral asupra Transilvaniei porneşte chiar din fieful premierului Emil Boc, preşedintele PDL, în contextul în care filialal judeţeană a PDL a fost zguduită recent de o serie de scandaluri de corupţie, soldate cu arestarea primarului Sorin Apostu şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Bica.
În mare, USL foloseşte aceeaşi strategie care a fost brevetată de Emil Boc în anul 2004. Atunci, în afară de Bucureşti, Clujul a fost singurul judeţ în care PNL şi PD au avut liste comune de candidaţi. La fel ca şi atunci, liderii PSD, PNL şi PC au decis deja ca USL să aibă candidaţi comuni în toate localităţile din judeţ, deşi protocolul de constituire a alianţei Opoziţiei prevedea obligativitatea unor candidaţi comuni doar la şefia Consiliului Judeţean şi la Primăria Clujului. „Cred că este o strategie care are mari şanse de succes. Aşa