Desfăşurare impresionantă de forţe zilele trecute la Beiuş, unde procurorii au descins în locuinţa fostei şefe a Corpului de Control Comercial din Primărie, Rita Burz, şi în casa unui inspector din cadrul Biroului impozite şi Taxe locale, Doru Clop.
Oamenii legii au ridicat acte şi chiar calculatoarele personale ale celor doi, dar nu pentru a proba vreo faptă de corupţie. Motivul era cu totul altul: Burz şi Clop s-au trezit cu dosare penale pentru că s-au folosit de identitatea unor colegi din Primărie, pentru a-l denunţa pe primarul Adrian Domocoş.
Către toţi
"Din partea unor salariaţi care nu vor să fie implicaţi în ilegalităţile pe care domnul primar Domocoş Adrian le comite cu gaşca lui, sfidând nu doar legea, ci şi comunitatea de care a fost ales, de parcă Primăria ar fi un SRL".
Astfel încep zeci de sesizări care, începând din primăvara anului trecut, au fost trimise Curţii de Conturi, Poliţiei Bihor, Direcţiei Generale Anticorupţie, Parchetului Bihor şi celui de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, DNA, Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi ziarelor locale şi centrale.
Împărţite pe capitole, sesizările vorbesc de angajări şi concedieri abuzive, cheltuieli şi investiţii ilegale şi contracte dubioase încheiate de primarul Beiuşului în ultimii ani, fapte care, "arată că în Primăria Beiuş au loc furturi de milioane de lei în fiecare an".
Mama, consilierele şi investiţiile
Reclamanţii susţin că edilul împarte posturi pe cu totul alte criterii decât cele de competenţă, fără respectarea procedurilor legale. Sesizările fac referire la modul în care fostele consiliere personale ale edilului, Simona Petruş şi Daniela Codrean, au fost puse la şefia Compartimentului de Investiţii şi Achiziţii Publice, fără concurs. Mama primarului, Raveica Domocoş, deşi la vârsta pensionării, a ajuns contabilă la C