Celio, Etam și Esprit au închis cele 11 magazine pe care le au în România. Nu mai sunt rentabile francizele de fashion în România?
Două dintre cele mai apreciate branduri pe piața din România, Celio și Etam și-au închis o parte din magazinele aflate în centrele comerciale. Clienții nu primesc nicio explicație, deși caută răspunsuri prin obloanele trase.
Cele două francize se află în portofoliul companiei ETP Trading, deținută până anul trecut de omul de afaceri Răzvan Petrovici, fostul proprietar al retailerului Univers’all. Compania a terminat anul 2010 cu o pierdere de jumătate de milion de euro la o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Uitându-ne la cifrele din 2009, putem constata că volumul afacerilor ETP Trading a fost în scădere, de la 3,5 milioane de euro cifră de afaceri în 2009 și 330.000 de euro pierderi. Contactat de Capital, Răzvan Petrovici a declarat că nu mai are de-a face cu această firmă. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, ETP Trading este deținută de Alina Teodora Marin – cu o participație de 5% și offshore-ul Laodamas Trading (95% din acțiuni).
La nivel național, Etam este prezent cu patru magazine, trei în București și un altul în Timișoara. Celio are tot patru unități, toate în București.
Și Esprit închide magazinele
Etam și Celio nu sunt singurele unități închise. La rându-i, retailerul Espirt și-a închis magazinul din Plaza România. ”Vânzările în Plaza nu merg, așa că l-am închis. De fapt, l-am relocat în Afi Cotroceni. Noul magazin urmează a fi deschis la anul”, declară pentru Capital Vicențiu Zorzolan, acționar al AAV Group, deținătorul francizei Esprit pe România. Nu face însă nicio referire la magazinul din Băneasa Shopping City care se va închide astăzi. Potrivit angajaților Esprit, marfa nevândută ar putea fi mutată în magazinele Debenhams, informație confirmată de