„Proiectanţii şi artizanii viitorului“, aşa i-a prezentat marţi profesorul de fizică Lucian Oprea pe performerii de la Centrul de cercetări al elevilor, ce funcţionează la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.
Când şi-au deschis standul, liceenii NASA din Constanţa au privit ceva timp cum vizitatorii de la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret trec pe lângă ei, le zâmbesc, apoi merg mai departe. Un domn mai curios s-a apropiat de ei şi i-a întrebat ce fac ei acolo, cu ce proiecte au venit la târg. Click pe poze pentru galerie foto!
Când liceenii au început să vorbească, s-a strâns lumea în jurul lor. Auditoriul care până atunci se perinda pe la standuri s-a oprit şi n-a mai plecat de la prezentarea constănţenilor. Liceenii au arătat tot ce pregătiseră pentru salonul de inventică, proiectele de staţii spaţiale cu care pământenii vor coloniza alte planete. Când s-a făcut o pauză, o fetiţă cât un nod şi-a făcut curaj: „Şi bilete aveţi, să mergem acolo?“
„Felicitări“ în loc de „Bună ziua“
„Proiectanţii şi artizanii viitorului“, aşa i-a prezentat marţi profesorul de fizică Lucian Oprea pe performerii de la Centrul de cercetări al elevilor, ce funcţionează la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Întorşi de la Salonul de Inventică desfăşurat la Bucureşti săptămâna trecută, în cadrul Târgului Gaudeamus, liceenii constănţeni şi-au arătat mândri diplomele şi cupele – premiul I pe linie pentru realizările lor, cu care au cucerit de altfel, în acest an, şi laurii competiţiilor internaţionale NASA. Practic, fiecare dintre cele cinci echipe a obţinut cea mai înaltă distincţie acordată la salonul naţional, primind felicitări la scenă deschisă de la cosmonautul Dumitru Prunariu şi de la publicistul SF Alexandru Mironov.
Coordonatorii lor, profesorii Lucian Oprea şi Ion Băraru, au ascultat ca nişte şcolari cuminţi laudele directorului ad