Unul din şase adulţi din Marea Britanie aleg să trăiască într-o relaţie neoficializată, numărul celor care preferă să nu se căsătorească ajungând astfel la o cifră record, potrivit Biroului de Statistică Naţională (ONS). De asemenea, a crescut şi vârsta la care cuplurile divorţează, ea ajungând la 53 de ani, în vreme ce în urmă cu doar două decenii media era de 35-40 de ani, scrie The Telegraph.
Totodată, raportul ONS relevă faptul că 51,9% din populaţia adultă are statutul de celibatar, divorţat sau văduv.
"Unul dintre motivele principale pentru scăderea populaţiei căsătorite şi creşterea numărului celor singuri este decizia numeroaselor cupluri de a trăi în concubinaj. Dacă la începutul anilor 1960, în Marea Britanie, mai puţin de o persoană din 100 trăia în concubinaj, în 2010, acest lucru i se întâmplă unui adult din şase", se artă în document.
"Atunci când interpretăm aceste statistici, este crucial să nu uităm să luăm în calcul diferenţa dintre intenţia unui cuplu şi ceea ce ajunge să şi facă. Numeroasele sondaje legate de acest subiect ne arată că majoritatea cuplurilor tinere intenţionează să ajungă la căsătorie, o aspiraţie des întâlnită în cazul celor care trăiesc împreună fără niciun fel de oficializare a relaţiei. Însă perioadele mai sărace şi momentele mai dificile îi fac pe unii să amâne nu atât costurile unei nunţi, ci cele ale unui cămin sau ale unui autoturism de familie", a explicat Anastasia de Wall de la organizaţia Civitas.
Unul din şase adulţi din Marea Britanie aleg să trăiască într-o relaţie neoficializată, numărul celor care preferă să nu se căsătorească ajungând astfel la o cifră record, potrivit Biroului de Statistică Naţională (ONS). De asemenea, a crescut şi vârsta la care cuplurile divorţează, ea ajungând la 53 de ani, în vreme ce în urmă cu doar două decenii media era de 35-40 de ani, scrie The Telegraph